De geboorte van jullie kindje is een uniek moment in jullie leven. Het is een eenmalige gebeurtenis die zo vervuld is van emoties dat je er soms veel weer van vergeet. Hoe fijn is het dan als ik dit geboorteproces voor jullie kan vereeuwigen? Dat je als vader niet zelf hoeft te gaan fotograferen als je liever je vrouw ondersteunt of aangewezen bent op een huis-tuin-en-keukencamera. Ik laat het ongepolijste schijnen, door het bevallingsproces vanuit een fotografisch standpunt weer te geven. Jullie zien de bevalling terug zoals deze voor jullie was; intiem, krachtig, eerlijk, emotioneel en daarom ongelofelijk mooi. Maar ook details die jullie wellicht ontschoten zijn.

Hoe werk ik?

Tijdens een geboortereportage volg ik de fases nauwlettend; de weeën, de geboorte, de eerste kennismaking. Ik registreer wat ik zie op een verhalende manier. Zo kunnen jullie je geboorteverhaal keer op keer opnieuw vertellen, geïllustreerd door tastbare herinneringen.

Tijdens het proces van de bevalling ben ik er, maar ook weer niet. Ik probeer zoveel mogelijk onzichtbaar te zijn, om niet te storen in de momenten waarop jullie de rust en ruimte nodig hebben. Maar ook omdat de momenten dat je de camera vergeet juist diegene zijn waarop je het meest jezelf bent. Met mijn lichtgevoelige camera en -lenzen kan ik zelfs onder donkere lichtomstandigheden fotograferen. Hierdoor hoef ik minimaal tot niet in te grijpen in de ruimte die ik aantref en in jullie flow.

Kennismaking en beslissing

Graag kom ik langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het is belangrijk dat jullie een goed gevoel hebben bij wie er straks aan het kraambed staat, net zoals een verloskundige dat is. Hierbij kunnen jullie je verwachtingen uitspreken en uitgebreid vragen stellen. Na overleg in jullie eigen tijd komen jullie terug op je beslissing of ik wel of niet bij de geboorte aanwezig zal zijn.


Prijs geboortereportage €900 incl. btw

Prijs geplande keizersnede €795 incl. btw

Prijs vers-van-de-persreportage €595 incl. btw

Wat krijgen jullie hiervoor?

– Een uitgebreid kennismakingsgesprek bij jullie thuis.

– Ik ben oproepbaar vanaf 2 weken voor de uitgerekende datum tot de bevalling, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

– Ik blijf gedurende de bevalling (in overleg, zo lang als deze duurt vanaf het moment dat ik aankom) tot de eerste 2 á 3 uur na de geboorte.

– Ik bewerk alle goede foto’s na in kleur en zwart-wit. Jullie ontvangen er minimaal 100.

– Alle foto’s in hoge resolutie op USB.

– Alle foto’s in lage resolutie met beeldmerk, geschikt voor publicatie op sociale media, blogs of website.

– Een aantal foto’s afgedrukt in klein formaat.

– Een filmpje van de reportage in de vorm van een diavoorstelling op muziek.

 

Klik hier voor het portfolio van mijn geboortereportages. Ik raad ook zeker de blogs aan voor een goede indruk.

Beschikbaar voor geboortereportages in Oosterhout, Breda, Tilburg, Rotterdam en omgeving.