Hoi, ik ben Eva, getrouwd en moeder van twee kleine jongens. Toen ik op de kunstacademie zat nam ik voor het eerst een spiegelreflexcamera in mijn handen, de oude (uiteraard analoge) Nikkormat van mijn vader. Wat een geweldige kwaliteit beelden kon je hiermee maken. Door de jaren heen is fotografie altijd op de achtergrond of de voorgrond een rol blijven spelen. Op de voorgrond in cursussen die ik gevolgd heb om mijn techniek te verbeteren,op de achtergrond wanneer het een middel voor mijzelf was om vast te kunnen houden aan de meest dierbare momenten in mijn leven.

Reportagestijl

Tijdens de bevalling van mijn oudste zoontje heb ik mijn camera in handen van mijn man gegeven die er, ondanks zijn betrekkelijke onervarenheid met fotografie, geweldig aangrijpende beelden mee maakte. Foto’s die alles, keer op keer opnieuw, zo levendig vertellen wat ik later zo had kunnen vergeten. En vanuit die invalshoek wil ik ook jouw meest dierbare momenten vastleggen! Ik werk niet vanuit een studio, maar ga met je de straat op, volg je op de voet, sta aan je kraambed. Want de beelden die je het meest raken zijn die waarop je écht bent. Waarmee je herinneringen terughaalt.

Creativiteit

Wat ik ook erg belangrijk vind in mijn werk is creativiteit. Af kunnen wijken van gebaande paden. Beelden die niet alleen emotioneel, maar ook fotografisch spannend zijn. Neem daarom gerust een kijkje in mijn online portfolio of op de facebookpagina van Eva Thomassen Fotografie!

Ik ben beschikbaar voor fotoreportages in Oosterhout, Breda, Tilburg en Rotterdam.